Hur mycket kan jag utöka mitt bolån?

Innehållsförteckning

Hur mycket kan jag utöka mitt bolån?

Hur mycket kan jag utöka mitt bolån?

Det högsta du kan låna på din bostad är 85 procent av bostadens marknadsvärde. Har du redan ett bolån på din bostad som ligger under den gränsen, kan du ansöka om att utöka det lånet. ... Det minsta beloppet du kan utöka ditt bolån med är 100 000 kronor hos de flesta banker.

Hur ofta kan man utöka bolånet?

Ska du till exempel renovera badrummet finns möjligheten att utöka det eventuellt redan existerande bolånet, alltså låna mer på bostaden. Banken får som mest låna ut 85 procent av bostadens värde. Har din belåningsgrad minskat sedan bolånet togs finns det därför chans att banken låter dig låna upp till 85 procent igen.

Kan man höja bolån för att köpa bil?

Om din bostad är värd mer än vad du har i bolån kan du utöka ditt bolån för att finansiera bilköpet. Du får inte ha mer än 85 % av bostadens värde i bolån för att du skall få utöka lånet. Exempel: Olof köpte sin bostad för 2 miljoner kr för 8 år sedan och har idag kr i bolån.

Hur ofta kan man värdera om bostadsrätt?

Du får värdera om bostaden när som helst, men det är inte tillåtet att ändra det amorteringsgrundande värdet mer än vart femte år.

Relaterade inlägg: