Hur mycket ska jag betala till facket?

Innehållsförteckning

Hur mycket ska jag betala till facket?

Hur mycket ska jag betala till facket?

Månadsavgiften baseras på din inkomst De allra flesta fackförbund har en månadsavgift som är inkomstbaserad. Det innebär att din inkomst är avgörande för hur mycket du betalar för ditt medlemskap. Ett medlemskap i Unionen kostar i dagsläget 225 kronor i månaden för den med en inkomst på 20 901–25 000 kronor i månaden.

Vilka får pengar från Kommunal?

För att ta del av engångsbeloppet ska du jobba inom region eller kommun och kommunalförbund som ingår i Kommunals kollektivavtalsområde. Du ska vara månadsavlönad arbetstagare, alltså inte anställd med timlön. Engångsbeloppet har Kommunal förhandlat fram för hela kollektivet. Beloppet betalas ut av arbetsgivaren.

När får man lön från landstinget?

Du får din lön den 25:e varje månad, med vissa undantag: När den 25:e infaller på en lördag görs utbetalningen den 24:e (på fredagen). När den 25:e infaller på en söndag görs löneutbetalningen den 26:e (på måndagen).

Vad kostar det att vara med i metall?

I genomsnitt är avgiften cirka 1,56 procent av din lön. Lägsta medlemsavgift per månad är 230 kronor och högsta medlemsavgift per månad är 633 kronor.

Vad kostar A-kassan metall?

Vad kostar det att vara medlem i a-kassan? Är du medlem i både facket och a-kassan är den del som avser a-kassan 129 kroner i månaden av din totala medlemsavgift till IF Metall. För dig som bara vill vara medlem i a-kassan är avgiften 139 kronor i månaden.

Relaterade inlägg: