Kan man ta linsvätska i ögonen?

Innehållsförteckning

Kan man ta linsvätska i ögonen?

Kan man ta linsvätska i ögonen?

Linsvätska kan ibland behövas för att skölja av ögonen då linsen sitter i, exempelvis om man har fått något skräp i ögat.

Hur mycke kostar linser?

Kontaktlinser kostar vanligen mellan 200-1000 kronor beroende på antal, märke och de synfel de kan hantera. Linser som klarar av astigmatism är exempelvis ofta dyrare än vanliga kontaktlinser, detsamma gäller de av silikonhydrogel som håller längre och är bra för personer med torra ögon.

Vad kostar syn linser?

Priset för synundersökning för dig som har linser är 549 kr medan syntest för dig som är ny för linser kostar 899 kr. Om du väljer att skaffa linsabonnemang kostar synundersökningen för kontaktlinser 0 kr.

Hur tvättar man månadslinser?

Så rengör du månadslinserna

  1. Tvätta händerna med tvål och torka dem på en handduk som inte luddar av sig.
  2. Droppa några droppar linsvätska på linsen.
  3. Gnugga sedan linsen på båda sidor i din handflata med lillfingret.
  4. Skölj av linsen med linsvätska.

Vad kostar månads linser?

Du kan räkna med någonstans mellan 1 kronor per månad för kontaktlinser. Behöver du någon form av speciallinser så kan det förstås bli dyrare. En sak som också påverkar priset är förstås var du handlar dina linser, oftast är det till exempel billigare att handla på nätet än hos optikern.

Hur mycket kostar progressiva linser?

Linsprenumeration för progressiva kontaktlinser kostar från 249 kr/månad hos oss. Och då ingår allt från efterföljande synundersökningar till gratis byte av styrkor och prova-på-linser om du vill byta sort. För månadslinser ingår även linsvätska.

Relaterade inlägg: