Varför är det bra att äta ekologisk mat?

Innehållsförteckning

Varför är det bra att äta ekologisk mat?

Varför är det bra att äta ekologisk mat?

Rikare natur. Fler värdefulla växter, insekter och fågelarter - naturen mår bra av ekologisk odling! ... Faktiskt är det så fiffigt att fler insekter, fåglar och markorganismer på ekogården minskar behovet av bekämpningsmedel, hjälper grödorna genom ökad pollinering och förbättrar växternas näringsupptag.

Är ekologisk mat bättre eller sämre för miljön?

Men sett ur ett helhetsperspektiv är ekologisk odling alltså det bästa för miljön och klimatet. Ekologiska gårdar har dessutom 30 procent högre biologisk mångfald, vilket är viktigt för att klara av klimatförändringarna. Här kan du läsa mer om de fördelar som ett ekologiskt jordbruk bidrar till.

Hur ser KRAV-märket ut?

KRAV-märket visar att en vara är ekologisk och så hållbart producerad som möjligt. Det betyder att den är producerad med hänsyn till natur, klimat, djur och människor. I mataffären kan du hitta grönsaker, frukt, kött, mjölk, ägg och mycket annat med ett KRAV-märke på. KRAV-märket talar om att maten är ekologisk.

Är kravmärkt?

KRAV-märket är den mest kända miljö-märkningen i Sverige. KRAV-märket visar att en vara är ekologiskt producerad. Det betyder att den är producerad med hänsyn till naturen, klimatet, djuren och människorna. KRAV bildades år 1985 för att skapa en miljö-märkning som alla kunde lita på.

Relaterade inlägg: