Hur mycket kostar det att dyka?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att dyka?

Hur mycket kostar det att dyka?

Priserna ligger på cirka 700–1 500 kronor för en heldag, beroende på plats och antal dyk. Då ingår i regel lunch, båttransfer och utrustning. De flesta dyk sker i grupp tillsammans med en instruktör, som pekar ut de mest exotiska fiskarna och korallerna.

Hur djupt får man dyka med Open water?

Bli en certifierad dykare – en Open Water Diver Det innebär att du kan dyka överallt i världen – ned till 18 meters djup.

Hur lång tid tar det att ta dykcertifikat?

Du bokar en resa med dykcertifikat, så att du startar kursen så fort som möjligt när du kommer fram. Kursen tar 3-5 dagar att genomföra och efter godkänd kurs får du ett internationellt dykcertifikat.

Vad krävs för att få dyka?

Utbildning. För att man ska få dyka med tuber krävs det att man har ett certifikat. Vem som helst kan i stort sett gå en dykarkurs men det krävs att man är minst 15 år gammal. Man måste dessutom kunna simma minst 200 meter samt trampa vatten i 10 sekunder direkt efter simningen för att gå kursen.

Vad kostar det att hyra en dykare?

Båtdyk 1 dyk 450 kr. 2 dyk/dag 800 kr. DM på dyk 200 kr landdyk, 400 kr båtdyk.

Vad kostar en dykare i timmen?

Lönen är densamma som för en byggnads arbetare. Men det finns ett tillägg på 75 kronor i timmen för den tid du är under vattenytan. FAKTA: är vattnet klart, men ofta är det väldigt dålig sikt.

Hur djupt får man dyka utan certifikat?

Är man under 15 år kan man gå en kurs som heter Junior Open water diver och då måste man alltid dyka med någon vuxen och max ned till 12 meters djup. När man har fyllt 15 år ansöker man om ett OW certificat hos PADI och då får man per automatiken ett Open Water Diver dykcertifikat som har djup gräns ned till 18 meter.

När får man börja dyka?

Det är samma krav för att lära sig dyka som 10-åring i jämförelse med om man lär sig som vuxen eftersom certifikatet blir fullvärdigt när dykaren fyller 15 år. Tills man är 12 år får man maximalt dyka ner till 12 meters djup och från 12 år till 15 år ner till 18 meter tillsammans med en vuxen certifierad dykare.

Relaterade inlägg: