Hur kommer man ut till Frihetsgudinnan?

Innehållsförteckning

Hur kommer man ut till Frihetsgudinnan?

Hur kommer man ut till Frihetsgudinnan?

Hitta till Frihetsgudinnan Båtarna avgår från Battery Park och Liberty State Park beroende på om du är i Manhattan eller i New Jersey. Färjorna avgår dagligen från Liberty State Park mellan 17 februari och 7 september, till skillnad från Battery Park där färjorna bara går några dagar i veckan under perioder.

Var är Frihetsgudinnan?

Statue of Liberty, Frihetsgudinnan, är en staty som står på Liberty Island i Hudsonfloden vid inloppet till New York City. Statyn invigdes den 28 oktober 1886 och var en gåva av det franska folket som en symbol för att fira 100-årsminnet av USA:s självständighet.

Hur många meter är Frihetsgudinnan?

93 m Statue of Liberty National Monument/Height

Finns det hiss i frihetsgudinnan?

Du kan gå runt i toppen på sockeln av statyn. Härifrån ser du Frihetsgudinnan på nära håll och en fin utsikt över Manhattans skyline. För att komma upp, går du antingen 215 trappsteg eller så tar du hissen som tar dig en bit på vägen upp. Den här rundturen är inklusive ett besök till sockeln.

Vem stod modell för frihetsgudinnan?

Statyn skapades av fransmannen Auguste Bartholdi. Frihetsstatyn är en gåva till USA från det franska folket vid amerikanska självständighetsförklaringens hundraårsminne. Statyn tillverkades i Frankrike. 1885 fördes de nerpackade delarna av statyn på ett krigsfartyg till New York i 214 lådor.

Vad håller Frihetsgudinnan i handen?

En staty med många kännetecken Frihetsgudinnan håller i sin vänstra hand en koppartavla med den amerikanska självständighetsförklaringen ingraverad.

I vilka städer står Frihetsgudinnan?

Vet du vilka sex städer i världen där Frihetsgudinnan står staty på offentlig plats? New York, Paris, Tokyo, Las Vegas, Göteborg och Colmar.

Relaterade inlägg: