Kan du öppna upp till nock?

Innehållsförteckning

Kan du öppna upp till nock?

Kan du öppna upp till nock?

Det är takstolarna som håller upp taket, men konstruktionen kan skilja sig en hel del mellan olika huskonstruktioner. ... Med en större eller mindre insats kan du öppna upp ända till taknocken – det vill säga ta bort de synliga takstolarna helt och få ett snedtak med samma lutning som yttertaket, ända upp till nocken.

Hur byter man takstol?

Att laga takstolar kan vara en känslig operation, om det är skador på "strategiska ställen" på takstolarna, så bör du anlita en byggnadsingenjör som får anvisa hur reparationen skall gå till. Ofta måste man skjuta in kanske spik på ett par meter, de skall spikas i bestämda mönster för att ge en bra hållfasthet.

Hur gör man en takstol?

Takstolen bygger du av konstruktionsvirke eller limträ och sammarfogar med spik, spikplåt eller knutplåt med fästdon av spik/skruv samt vid behov mellanläggsbrickor och skruvar. Valet av sammanfogning beror på takstolens storlek samt på huruvida du bygger den själv eller om den byggs på fabrik.

Vad kostar det att höja tak?

Vad kostar ett taklyft? 20 000–25 000 kr/kvm kan du räkna med att ett taklyft kommer kosta dig. Det är alltså lite billigare att göra ett taklyft än att bygga en horisontell tillbyggnad.

Relaterade inlägg: