Hur åtgärda fukt i krypgrund?

Innehållsförteckning

Hur åtgärda fukt i krypgrund?

Hur åtgärda fukt i krypgrund?

En välbeprövad och säker åtgärd för fuktiga krypgrunder är en fast monterad avfuktare som sänker fuktigheten i grunden. Marken i krypgrunden bör täckas med ett avdunstningsskydd, till exempel kraftig plastfolie och eventuella ventiler i grundmurarna sätts igen. Du kan läsa mer om krypgrundsavfuktare här.

Hur täta krypgrund?

Täck markytan i krypgrunden med en plastfolie för att förhindra fuktavdunstning. Sätt igen och täta alla ventiler och sprickor i krypgrunden så att ingen utomhusluft tränger in.

Hur åtgärda fukt i platta på mark?

isolera under plattan Att placera värmeisoleringen under betong p lattan är en konstruktion som normalt sett fungerar mycket bra ur fukt synpunkt. Värmeisoleringen kommer i detta fall att fungera som ett konstruktivt fuktskydd i och med att betongplattan vid jämvikt med marken får en högre tempe ratur än marken.

Hur djup ska en krypgrund vara?

Grundläggningsdjupet för en krypgrund är avståndet mellan underkant dränerande material upp till färdig mark efter återfyllnad (A). Detta avstånd är olika beroende på var i landet grunden ska byggas. Generellt gäller att all matjord ska bort och att det ska vara minst 300 mm makadam under stödplattorna (B).

Relaterade inlägg: