Vad kostar en Attefallstillbyggnad?

Innehållsförteckning

Vad kostar en Attefallstillbyggnad?

Vad kostar en Attefallstillbyggnad?

Kvadratmeterpriset för en attefallstillbyggnad landar på cirka 20 000 kronor, men det kommer mest troligt att öka mot 25 000 kronor när du räknar in förberedelser (bygglovsanmälan, rivning mm), oväntade händelser samt återställning.

Vad gäller för Attefallstillbyggnad?

Det krävs oftast inte bygglov för att göra högst en tillbyggnad på högst 15 m2 på ett en- eller tvåbostadshus, en så kallad attefallstillbyggnad. I de flesta fall krävs det då i stället en anmälan och ett startbesked för att få börja bygga.

Hur stor får en Attefallstillbyggnad vara?

Om du planerar att göra en tillbyggnad enligt attefallsreglerna behöver du göra en anmälan och invänta startbesked. Tillbyggnader om maximalt 15 kvadratmeter på en- och tvåbostadshus kallas ofta för attefallstillbyggnader. Du behöver göra en anmälan och invänta startbesked innan du börjar bygga.

Vad kostar en utbyggnad av hus?

Det korta svaret på den frågan är 20 000–30 000 kr per kvm boyta du vill bygga.

Vad kostar 15 kvm utbyggnad?

I genomsnitt kostar det mellan 10 0 kronor per kvadratmeter att bygga en tillbyggnad på befintlig fastighet. Då räknar vi enbart med husets skal (husgrund, ytterväggar/fasad, tak, fönster).

Vad kostar en arkitekt attefallshus?

En arkitekt brukar ta betalt per timme och arvodet brukar vara ungefär 7 kronor exklusive moms. För att ta fram en komplett ritning med alla detaljer som krävs för att söka bygglov krävs oftast omkring 1-2 veckors arbetstid för arkitekten.

Vad gäller vid attefallshus?

Husen får byggas utan bygglov om de byggs 4,5 meter från tomtgräns, annars krävs tillstånd från grannen. Bygget av ett attefallshuset måste anmälas till kommunen, även om det inte krävs något bygglov. Ett krav för att få bygga ett attefallshus är att det finns en huvudbyggnad på tomten.

Kan komplementbyggnad sitta ihop med huvudbyggnad?

En komplementbyggnad kan hanteras antigen som ett lovärende (bygglov) eller enligt attefallsreglerna (anmälan). ... Ett vidbyggt garage eller förråd som exempel, som sitter ihop (sammanbyggda) med huvudbyggnaden är inte en komplementbyggnad, utan istället en tillbyggnad på bostadshuset (ingår då i huvudbyggnaden).

Hur stor får attefallshus vara?

Ett attefallshus får vara max 25 kvadratmeter stort och får byggas på en fastighet som har ett en- eller tvåbostadshus. Du får (utöver attefallshuset) även bygga en friggebod på max 15 kvadratmeter på tomten. Attefallshuset måste vara fristående från boningshuset, men ska uppföras i omedelbar närhet av det.

Relaterade inlägg: