1. En ordentlig storlek på planen så att den kan användas till olika slags aktiviteter.
  3. Responsen (studsen från underlaget) måste vara bra.
  4. Skall vara så underhållsfritt som möjligt.
  5. Skall hålla hög kvalitet under många år.

Hur långt ifrån korgen är 3 Poängslinjen?

Poäng utdelas om bollen uppifrån passerar motståndarens korg. Inom korgområdet ges två poäng samt tre poäng för distansskott (längre än 6,75 meter från korgen) - markeringar på plan visar de olika poängområdena.

Hur stor är plattan bakom basketkorgen?

122 x 92 cm. Basketplattan är i hög kvalitet.

Hur kom basket till?

Men den moderna basketbollsporten föddes år 1891 då en man vid namn James Naismith, idrottslärare på ett YMCA College (Young Men Christian Association) i Springfield, Massachusetts, fick i uppdrag av skolans rektor, Dr Luther Halsey Gulick Jr, att hitta på en ny idrott för att fylla uppehållet mellan den amerikanska ...

Hur lång tid tar en basketmatch?

En basketmatch är vanligen fyra perioder. Hur långa perioderna är beror på vilken åldersgrupp som spelar. De äldre spelar 4x10 minuter, de yngre 4x8 minuter. En basketmatch kan aldrig sluta oavgjort.

Får man ta tre steg i basket?

I basket är det viktigt att hålla bollen i rörelse. Man får bara ta ett steg, annars blåser domaren för stegfel.