Vad är en osteopat?

Innehållsförteckning

Vad är en osteopat?

Vad är en osteopat?

Osteopati är en medicinsk lära som har funnits sedan 1800-talet. Denna praktiseras av en osteopat som utför en behandling och undersökning manuellt. Detta innebär att denne främst använder händerna. Inom området ser man kroppen som en helhet där alla delar är sammanlänkade och påverkar varandra.

Hur funkar osteopati?

Osteopater behandlar framförallt besvär relaterade till rörelseorganen (muskler, leder, skelett och nervsystem) och intresserar sig för hur dessa system påverkar hälsan. Psykologiska och sociala faktorer är också en del i diagnosen. Viktiga principer i osteopati är att behandla hela personen, inte bara symtomen.

Vad är det för skillnad mellan naprapat och kiropraktor?

Hos naprapaten får du ofta möjlighet till dessa behandlingstekniker: Ledjustering, mobilisering, triggerpunktsbehandling, dry needling (muskelakupunktur), hjälp med rehab-övningar. Kiropraktorer jobbar som naprapaten med ledjusteringar, och har även kompetens på mjukdelsbehandling.

Vad gör en osteopat häst?

Hästosteopati är en medicinsk icke-invasiv behandling med fokus på hela hästen. ... Som osteopat arbetar man med hästen genom att förändra och förbättra strukturen i rörelseapparaten, tar bort smärta, förebygger skador och maximerar hästens rörelse, prestation och hälsa.

Relaterade inlägg: