Vad kostar en bra dubbelsäng?

Innehållsförteckning

Vad kostar en bra dubbelsäng?

Vad kostar en bra dubbelsäng?

Som tur är finns det hjälp att få. I varje fall i form av en bättre säng. De stora sängvaruhusen ståtar med madrasser och sängar från tusenlappen för den enklaste till över 100 000 kronor för en ställbar lyxvariant – och allt däremellan.

Hur ska en bra säng vara?

När det kommer till vilket stöd som passar bäst spelar din längd, vikt, kroppsform och hur du sover in. Sover du exempelvis mestadels på rygg behöver sängen avlasta dina skuldror och svank. Sover du på sidan behöver den vara något mjukare för att dina axlar och höft ska komma ner ordentligt.

Är Ikeasängar bra?

Vi utser dock IKEA:s sängar som bäst just nu. Varför? Givetvis i första hand för att deras resårmadrasser vunnit i många tester. Men också för att det är en bra balans mellan uthållighet/kvalité och liggkomfort samtidigt som du får 25 års garanti.

Vad ska man köpa för säng?

Vikt och längd har betydelse när du ska välja säng. Vill man generalisera lite, kan man säga att ju tyngre man är, och ju äldre man blir, desto fastare säng föredrar man. Väger du under 80 kg ska du generellt sett ha en Medium fasthet på din säng. Väger du över 80 kg ska du ha en säng med Fast fasthet.

Är Kontinentalsängar bra?

Kontinentalsängen har flera bottnar och ger därmed extra bra följsamhet, samt ingen skarv i mitten på dubbelsängen. Då den är djupare än andra sängar minskar den trycket på kroppen och skapar en skön känsla. Många tycker också att den är snyggare än andra sängar.

Relaterade inlägg: