Hur mycket kostar en cancerbehandling i USA?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar en cancerbehandling i USA?

Hur mycket kostar en cancerbehandling i USA?

Det är inte ovanligt att en behandling av cancer kostar flera miljoner kronor i USA. Det kan till och med uppgå till flera miljoner dollar, beroende på hur länge behandlingen pågår. Även uppföljande vård efter den avslutade primära vården är en kostnad som bör räknas in.

Hur mycket kostar en sjukförsäkring i USA?

En genomsnittligt prissatt privat sjukförsäkring kostar cirka 5 000 kronor per månad i USA. En genomsnittligt stor amerikans familj betalar cirka 10 000 kronor per månad för en genomsnittligt prissatt sjukhusförsäkring. Det motsvarar en årskostnad på 60 000 respektive 120 000 kr/år.

Hur sjuk blir man av cancer?

I dag överlever 65 procent av dem som insjuknar, och många kan leva vidare med cancer som en ”kronisk” sjukdom. Det finns därför en stor grupp i befolkningen som vet hur det är att leva med cancer.

Kan man jobba när man har cancer?

Vissa kan fortsätta att arbeta under behandlingen medan andra har mycket svårt att göra det, och några väljer att sluta jobba helt. För en del är det viktigt att få fortsätta jobba eftersom de tycker att det är roligt och det gör att livet fortsätter att rulla på så normalt som möjligt.

Relaterade inlägg: