Hur stor är en goldendoodle?

Innehållsförteckning

Hur stor är en goldendoodle?

Hur stor är en goldendoodle?

Goldendoodle är en s.k. Designerhund. I detta fall en blandning mellan Pudel och Golden retriever. Goldendoodle varierar i storlek beroende på storleken på Pudelföräldern. I princip finns tre storlekar: miniatyr (33-51 cm, 7-16 kg), liten standard (43-51 cm, 18-23 kg) och stor standard (51-61 cm, 23-41 kg).

Vad är en doodle hund?

En goldendoodle är inte en egen hundras, utan är en korsning mellan en golden och en pudel. Goldendoodles förekommer även under andra namn som t. ... Goldendoodle är lekfull, smart och otroligt söt. Både pudeln och golden är två väldigt smarta hundar, vilket gör att även avkomman har ärvt den egenskapen.

Vad kostar en Australian Labradoodle?

En valp från oss kostar mellan 35 000 kr – 52 500kr inkl 25% moms. Priset för valparna i en valpkull varierar. Precis som med mycket annat så beror det på tillgång och efterfrågan. Labradoodlarna med röd päls är de dyraste.

Hur mycket motion behöver en goldendoodle?

Naturligtvis kommer alla Goldendoodle-ägare att fråga sig hur mycket motion hunden behöver. Det rekommenderas att du går din valp två gånger om dagen, 5 minuter för varje månad i deras ålder. Vuxna Goldendoodles bör träna minst 30 minuter dagligen.

Vad kostar en goldendoodle valp?

Vanligtvis kan goldendoodle-priset variera från 1700. Det finns till och med vissa goldendoodles som kostar dig 50 000 om du går efter den högsta kvalitetshunden du kan få på marknaden.

Hur mycket väger en goldendoodle?

14 – 20 kgGoldendoodle / Massa (Vuxen, Medelstor)

Hur mycket kostar en Golden Doodle?

Priset för en goldendoodle är allt mellan 20 000-50 000 kronor. Detta kan variera beroende på bland annat uppfödare, område och stamtavla. Eftersom efterfrågan på rasen är större än utbudet kostar den en del, särskilt om du ska köpa en valp från en seriös uppfödare (vilket såklart rekommenderas).

Hur mycket motion behöver en hund?

Det bör man tänka på redan när man köper en hund. Yngre hundar har ofta mer behov av motion och aktivering medan en äldre hund vanligen kräver mindre. Oavsett ras rekommenderar Emma Lindblad Åström att ta för vana att gå ut med hunden minst 4–5 gånger dagligen, varav en promenad bör vara minst en timme.

Relaterade inlägg: