Hur mycket får en ekonom i lön?

Innehållsförteckning

Hur mycket får en ekonom i lön?

Hur mycket får en ekonom i lön?

Ingångslönerna är något högre inom privat sektor men skillnaderna mellan privat, kommunal och statlig sektor har minskat. 6-10 år efter examen är månadslönen (median) för en civilekonom/ekonom 44 300 kr och medianlönen 16-20 år efter examen är 51 300 kr.

Är ekonom ett bra jobb?

Sammantaget är bedömningen på fem års sikt att arbetsmarknaden för nyexaminerade ekonomer är i fortsatt balans. Det råder liten konkurrens bland de ekonomer som vill arbeta inom redovisning och revision på fem års sikt. Arbetsmarknaden för erfarna ekonomer bedöms om fem år präglas av liten konkurrens om jobben.

Vilka ekonomer tjänar mest?

Det visar Civilekonomernas årliga löneenkät där 11 000 medlemmar svarat. Medellönen är nu uppe i hela 53 977 kr. Ekonomtitlar som ger bäst betalt är vd och kommunchef, CFO, affärsområdeschef och försäljningschef. Lägst betalt ger titeln ekonomiassistent, revisorsassistent och skattehandläggare.

Hur mycket får en läkare i lön?

Vad är snittlönen för en läkare? Enligt de uppgifter som Bemlo har inhämtat så är snittlönen för en nyexaminerad läkare 34 700 kronor år 2021 . Snittlönen för en legitimerad läkare är 42 000 kronor och för en specialistläkare är snittlönen 78 700 kronor.

Hur är det att arbeta som ekonom?

På ekonomiavdelningar arbetar ekonomer med den ekonomiska styrningen, finansiering och marknadsföring. Även redovisning, revision och sammanställningar av budgetar är vanliga uppgifter. Det finns även ekonomyrken som enbart kräver gymnasieutbildning, ibland med någon påbyggnad.

Vilken myndighet betalar bäst?

Som Publikt tidigare rapporterat om har Lena Erixon på Trafikverket fortsatt den högsta lönen av de myndighetschefer för vilka regeringen sätter lön, 174 600 kronor i månaden. Högst löneförhöjning fick Maria Lantz, rektor på Konstfack med 5,6 procent.

Relaterade inlägg: