Hur mycket kostar elnät?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar elnät?

Hur mycket kostar elnät?

Nätavgiften består av en fast del, abonnemangsavgiften, och en rörlig del, överföringsavgiften. Abonnemangsavgiften baseras bland annat på hur stor huvudsäkring du har. Överföringsavgiften betalar du per överförd kilowattimme (kWh). Kundernas elnätsavgifter ska, enligt ellagen, vara objektiva och icke-diskriminerande.

När ska graviditeten anges med vecka + dagar?

  • När graviditeten anges med vecka + dagar är det alltid hela avslutade veckor som räknas. En barnmorska kan till exempel säga att du är i vecka 19 + 3. Det betyder att du har varit gravid i 19 hela veckor och 3 dagar. Då har du påbörjat vecka 20.

Vad är tecken på att du är gravid?

  • Ett tydligt och tidigt tecken på graviditet är att du inte får någon mens. Det här är andra saker som kan vara tecken på att du är gravid: Dina bröst ömmar och spänner. Du mår illa och du kanske kräks, särskilt på morgonen.

Hur gör man för att bli gravid?

  • För att bli gravid så måste spermien borra sig in i ägget, vilket inträffar antingen när en man eller kvinna har samlag eller på konstgjord väg. Kvinnor har under sina fertila år ägglossning en gång i månaden och det är precis dagarna innan detta som du bör ha samlag om ni ska bli gravida.

Relaterade inlägg: