Hur går en operation till vid diskbråck?

Innehållsförteckning

Hur går en operation till vid diskbråck?

Hur går en operation till vid diskbråck?

Operationen sker vanligtvis i narkos. Via ett hudsnitt, 3-5 cm långt, lokaliseras och avlägsnas diskbråcket. Operationen tar 30-60 minuter. Operationen utförs med eller utan mikroskop.

Hur lång tid tar en diskbråcksoperation?

Diskbråcksoperation i ländryggen är ett relativt litet ingrepp. Operationen sker oftast med hjälp av mikroskop och hudsnittet är ofta inte större än 3-5 cm. Operationen tar ca 30 minuter och görs i full narkos. Många kan gå hem samma dag som operationen sker, andra går hem dagen efter operationen.

Måste diskbråck opereras?

Det är dock inte självklart att diskbråck ska opereras. I de allra flesta fall försvinner smärtan av sig själv. – Om vi kan undvika att operera gör vi gärna det men om problemen inte har försvunnit efter ett par månader bör man överväga ett kirurgiskt ingrepp.

Hur vet man om man har fått diskbråck?

Du kan få ett eller flera av följande symtom vid diskbråck i ländryggen: Ont i ryggen. Smärta som strålar ner i ett ben, så kallad ischias. Domningar och stickningar i benet och foten.

Hur farligt är diskbråck?

Diskbråck är INTE farligt (om inte det trycker på vitalas strukturer eller så hårt och länge på nerven så det kan bli bestående men. Detta är ovanligt, och de allra flesta har besökt akuten många gånger innan detta sker.

Relaterade inlägg: