Vad innebär undersökningen endoskopi?

Innehållsförteckning

Vad innebär undersökningen endoskopi?

Vad innebär undersökningen endoskopi?

Endoskopi innebär att man med ett särskilt instrument kan titta in i kroppens organ och hålrum och med blotta ögat se hur de ser ut från insidan.

Hur lång tid endoskopi?

Tjocktarmen är ca en meter lång och undersökningstiden kan variera mellan 30-60 minuter. Hela besöket med förberedelser tar ca 2 timmar. undersökning.

Hur gör man en endoskopi?

En endoskopisk undersökning är en undersökning där man med en kamera på en mjuk slang kan se hur mage och tarmar ser ut från insidan via en TV-skärm. Undersökningen kräver att du som patient förbereder dig noggrant. Det är enkelt att få en tid och vi håller högsta medicinska kvalitet.

Vem utför endoskopi?

Endoskopi är en sammanfattande term för bland annat gastroskopi och koloskopi. Det är oftast läkare som utför endoskopin. Att utbilda sjuksköterskor till endoskopister kan medföra gynnsamma effekter på hur vårdresurserna kan optimeras av vården.

Vad är koloskopi röntgen?

Koloskopi är en undersökning för att titta på insidan av tjocktarmen. Instrumentet som läkaren använder kallas koloskop. Undersökningen kan visa om du har sår eller inflammationer på tarmen. Koloskopi görs vid misstänkt kolorektalcancer, det vill säga cancer i tjocktarmen eller ändtarmen.

Hur lång tid tar koloskopi?

Instrumentet som läkaren använder kallas koloskop. Undersökningen kan visa om du har sår eller inflammationer på tarmen. Koloskopi görs vid misstänkt kolorektalcancer, det vill säga cancer i tjocktarmen eller ändtarmen. Koloskopet är en cirka en och en halv meter lång, böjlig slang som är kopplat till en bildskärm.

Relaterade inlägg: