Hur mycket kostar rom på Systembolaget?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar rom på Systembolaget?

Hur mycket kostar rom på Systembolaget?

Diplomático Reserva Exclusiva, nr 356, 539 kr.

Vilket land gör bäst rom?

Havana Club Añejo 7 años (nr 322, 269 kr). Väldigt enkel i stilen, men fortfarande en ambitiös och bra ambassadör både för mörk rom i allmänhet och Kuba i synnerhet. Gör sig också prima som drinkbas.

Är rom gott?

Rom kommer ursprungligen från Karibien. Rom passar utmärkt till att blanda med annan sprit, men den passar också väldigt bra att blanda med fruktjuice (speciellt lime). Lagrad, mogen och oblandad rom är god att dricka som likör eller i kaffe, mörk rom är god i bål och ljus rom passar till cocktails.

Hur mycket procent är det i Bacardi?

Rom för drinkblandning Bacardi 151° - mörk rom med högre alkoholhalt (75,5% vol.). Bacardi Ciclon - bestående av 90 % gyllene rom och 10 % premium tequila, samt lime.

Vilken rom är sötast?

Bästsäljande lagrad rom 2019 (Systembolaget)
RankRomSocker
1Plantation Grande Reserve Barbados 40%16 g/l
2Captain Morgan Dark Rum 40%3 g/l
3Barceló Gran Añejo 37,5%4 g/l
4The Brand New Republique Gran Añejo 40%3 g/l

Vad är lagrad rom?

Lagrad rom är rom som lagrats på fat under längre tid och brukar få tillnamn såsom Reserva, Añejo eller en siffra baserat på hur många år den lagrats.

Vad är skillnaden mellan rom och whiskey?

Rom görs på samma sätt, blandas i regel på samma sätt, lagras på ekfat och säljs med hjälp av stora välkända varumärken, som Appleton Estate, Mount Gay och Matusalem. Regelverket som omgärdar produktionen är dock inte lika strikt och drycken i sig är mer en drinkbas än vad whisky är. Detta håller på att förändras.

Relaterade inlägg: