Vilken elvisp är bäst?

Innehållsförteckning

Vilken elvisp är bäst?

Vilken elvisp är bäst?

  • KitchenAid 5KHM9212 — BÄST I TEST ELVISP. Kraftfull digital elvisp för stora volymer. ...
  • Dualit Hand Mixer DHM3. Designpryl med hög prestanda! ...
  • Bosch MFQ4030. En mångsidig elvisp med innovativ trådvisp! ...
  • Philips HR3740. ...
  • Braun MultiMix 3 HM3000. ...
  • Wilfa KM-400W. ...
  • OBH Nordica Hand Mixer 6761. ...
  • Electrolux EHM 4400.

Hur många watt ska en elvisp ha?

Om elvispen ska användas till tuffare ingredienser och om en deg ska blandas och knådas behövs en stark motor med en effekt på minst 250-400 watt.

När använda elvisp?

Elvispen är den köksmaskin som jag använder allra mest. Jag använder den till i stort sett alla recept på småkakor, mjuka kakor, pajdeg och när jag bakar bröd. Sedan används den till att vispa grädde, göra potatismos, pannkakssmet m.m. Listan på användningsområden är lång!

Hur fungerar en visp?

En elvisp har ett par vispar, som roterar åt motsatta håll drivna av en eller flera elmotorer. Men hastigheten i elmotorer är mycket hög och motorerna alstrar värme, vilket ställer krav på kylning. En snäckväxel används för att driva visparnas axlar, och en fläkt som är fäst vid motoraxeln blåser luft över motorn.

Vem kom på elvispen?

För nästan hundra år sedan uppfann ingenjören Herbert Johnson en mirakulös maskin som skulle komma att revolutionera livet för matlagningsexperter och gourmeter, ”H-5”, den första hushållsäggvispen.

När kom elvispen till Sverige?

1910 kom elvispen för hemmabruk som den första elektriska hushållsapparaten.

Vad använde man innan elvispen?

Människan använde tidigt enkla köksredskap som spett, mortlar, grytor, slevar och kavlar. Förr fick man göra dem själv, köpa av någon händig granne eller ortens smed. Björkris eller andra kvistar kan man till exempel göra en visp av.

Hur uppfanns elvispen?

Elvispen uppfanns i USA i början av 1900-talet och användes i amerikanska glassbarer för att göra milkshake. 1910 kom elvispen för hemmabruk som den första elektriska hushållsapparaten. ... FERA lät kvinnliga konsulenter resa runt i landet och demonstrera »elektrisk matlagning» för hus hållen.

Hur har elvispen utvecklats?

Från början tillverkade många sina egna köksredskap. När elektriciteten och vattenledningarna kom började man tillverka köksredskap i större skala. Ett vanligt köksredskap i hemmen är elvispen. Den uppfanns i USA i början av 1900-talet och användes i Amerikanska glassbarer för att göra milkshake.

Relaterade inlägg: