Vad kostar en hormonspiral?

Innehållsförteckning

Vad kostar en hormonspiral?

Vad kostar en hormonspiral?

När spiralen sitter inne i livmodern så känns den inte alls. Barnmorskan eller gynekologen kan ta ut spiralen när som helst om du vill. Hormonspiral skrivs ut på recept av en barnmorska eller en gynekolog. Kopparspiral är gratis och hormonspiral kostar ca 1000 kr.

Hur mycket kostar preventivmedel?

Preventivmedel inom läkemedelsförmånen, så som p-piller eller långtidsverkande hormonpreparat är kostnadsfria för unga till och med 20 år. För personer som fyllt 21 år se nedan. Även för preventivmedel som normalt används längre än ett år är egenavgiften vid expedition 100 kronor.

Är spiral gratis?

Hormonspiral ingår i högkostnadsskyddet. Kostnaden kan skilja sig beroende på var du bor. De flesta preventivmedel är gratis för dig som är under 21 år. Det gäller i hela landet.

Varför kostar preventivmedel?

Preventivmedel inom läkemedelsförmånen är kostnadsfria för unga upp till 21 år. Det gäller till exempel p-piller, p-stav och hormonspiral. Detta gäller i hela landet. I en del regioner och landsting är preventivmedel subventionerade upp till 25 års ålder.

Hur länge är p-piller gratis Östergötland?

Från och med 1 januari 2017 är preventivmedel inom läkemedelsförmånen, så som p-piller eller långtidsverkande hormonpreparat, kostnadsfria för unga till och med 20 år.

Relaterade inlägg: