Vad är Entreprenadgaranti?

Innehållsförteckning

Vad är Entreprenadgaranti?

Vad är Entreprenadgaranti?

Oftast ställer beställaren krav på en kombinerad fullgörande- och garantitidsgaranti, men garantityperna går även att beställa var och en för sig. Fullgörande- och garantitidsgaranti kallas ibland Byggaranti, Entreprenadgaranti eller Kontraktsgaranti.

Vem ska teckna Färdigställandeskydd?

Färdigställandeförsäkring kan tecknas av både dig som privatperson och din husleverantör. Ibland kan den också ingå i byggföretaget (entreprenörens) åtagande. I så fall ska detta framgå i entreprenadkontraktet.

Vad menas med Ansvarstid?

Du som entreprenör är ansvarig för eventuella fel som uppstår och som är knutna till arbetet under tio år. Det kallas för ansvarstid och ansvarstiden startar från den dagen entreprenaden är överlämnad vilket sker i samband med att själva slutbesiktningen är godkänd.

Vad innebär Ansvarstid?

Skillnaden mellan garantitid och ansvarstid är främst att under garantiden förutsätts du vara ansvarig för felet och det är därför du som får bevisa motsatsen om du är av någon annan uppfattning. Under ansvarstiden är det beställaren som har att visa att du ansvarar för felet.

Varför Färdigställandeskydd?

Ett färdigställandeskydd ska täcka kostnaderna för att slutföra arbetena om entreprenören exempelvis går i konkurs. En byggfelsförsäkring ger ett försäkringsskydd för fel i entreprenaden i 10 år. Ett färdigställandeskydd ska täcka kostnaderna för att slutföra arbetena om entreprenören exempelvis går i konkurs.

Vad menas med garantitid?

This article is also available in: English När du lämnar garanti på en vara innebär det att du ansvarar för att varan fungerar och behåller kvaliteten under en viss tid. Det är alltid frivilligt för dig att lämna garanti. ... Det vanligaste är att garantin gäller för en viss tid, till exempel ett år.

Relaterade inlägg: