Vad är IVT 490?

Innehållsförteckning

Vad är IVT 490?

Vad är IVT 490?

Din IVT 490 är en frånluftsvärmepump för beredning av tappvarmvatten och radiator/golvvärme. Därför rekommenderar vi dig att välja NIBE F370, en nyare modell som ger varmvatten, ventilation och återvinning. Nätverksuppkoppling med NIBE Uplink ingår som standard.

Hur länge håller IVT 490?

Det är bra för kompressorn, eftersom det blir färre start och stopp. Då kan man säga att en bergvärmepump kan ha en livslängd på 15–20 år. I bästa fall 25. En luft/värmepump lite kortare, 15–20 år.

Vilken värmekurva IVT?

Om du har en rumsgivare kopplad till värmepumpen görs justeringen enkelt på just den. I annat fall följer du värmepumpens manual för inställning av den så kallade värmekurvan. Värmekurvans uppgift är att skicka ut rätt temperatur på värmevattnet mot elementen i förhållande till utomhustemperaturen.

Hur höjer man värmen på IVT 490?

Re: Hur ställa värmekurvan på IVT490 ... skruva ner värmekurvan till 3.8 direkt och ställ fininställningen på 0.0, vänta sedan ett dygn och se, har du för varmt skruva ner kurvan 0.1 till och vänta ett dygn osv, osv.

Hur lång är livslängden på en luftvärmepump?

Generellt sätt brukar äldre värmepumpar ha en livslängd på 15–20 år.

Hur länge håller en IVT värmepump?

Den dimensioneras för en total livslängd om ca 80.000 drifttimmar vilket motsvarar ca 20-25 års drift. Om någon av komponenterna ändå går sönder före den beräknade livslängden kan de bytas av en certifierad värmepumpstekniker.

Relaterade inlägg: