När kan man göra kemisk peeling?

Innehållsförteckning

När kan man göra kemisk peeling?

När kan man göra kemisk peeling?

Det finns flera olika skäl till att välja att göra en kemisk peeling. Framför allt arbetar de aktiva ämnena med hudförbättring och hudföryngring. De vanligaste problemen som behandlas är: Rynkor och fina linjer.

Vad gör en kemisk peeling?

I takt med att vi blir äldre bromsar hudens naturliga cellförnyelse ner, men med hjälp av en kemisk peeling kan vi ta bort gamla och skadade hudceller och orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna. Nya hudceller kan komma upp till hudytan och cellförnyelsen får sig en ordentlig skjuts.

Hur funkar peeling?

Peeling är ett sätt att få slätare och mjukare hud genom att skrubba bort döda hudceller. Det finns både mekanisk och kemisk peeling. Antingen skrubbar du huden mekaniskt med små korn, eller så kan du använda enzym eller syra.

Hur lång tid tar en kemisk peeling?

Detta är ofta en “första” nivå av kemisk peeling som lämpar sig för normal till känslig hud som är torr och behöver en djuprengöring som minskar porer och ger en ordentlig boost av mer lyster. Den tar cirka 45 minuter och verkar utjämnande, inflammationshämmande och ger ett fantastiskt glow direkt efteråt.

Hur länge ska man ha peeling?

Kemisk peeling ansiktsbehandling bygger på att olika typer av syror appliceras över ansiktet och får verka i 1-15 minuter. Styrkan av kemisk peeling avgörs av vilken syra som används (AHA, BHA, TCA, PHA), syrans koncentration samt hur länge syran får sitta på huden.

Relaterade inlägg: