Kan luftfuktare orsaka fuktskador?

Innehållsförteckning

Kan luftfuktare orsaka fuktskador?

Kan luftfuktare orsaka fuktskador?

Var försiktig med luftfuktaren Klagomål på torr luft kan därför vara en varningsklocka. Partiklar och emissioner i luften irriterar, vilket kan tolkas som torrhet. Men en luftfuktare kan orsaka fuktskador när den fuktiga luften når en kall yta och bildar kondens. Tips: En lägre temperatur ger intryck av fräschare luft.

Vad är en luftfuktare bra till?

En luftfuktare är bra för att lindra symptomen av torr luft som till exempel svidande ögon, torra slemhinnor, torr och irriterad hy och även sömnproblem. Luftfuktaren gör luften mer behaglig och lättare att andas, både för dig med astma eller allergi, men även för dig som märker av symptomen av torr luft på andra sätt.

Är luftfuktare bra för hyn?

Om man befinner sig i torr luft under en längre tid kan det även leda till näsblod och irriterad hud som följd av torrhet. En luftfuktare hemma i exempelvis sovrummet hjälper kroppen att återfukta slemhinnor och känslig hy för att undvika irritation och torrhet.

Vilken luftfuktare är bäst?

Luftfuktare bäst i test 2021

  • Luftfuktare Wilfa Tåke HUE-6B.
  • Luftfuktare Philips HU4813.
  • Luftfuktare Olimpia Splendid Limpia 4.

Hur länge ska man ha på en luftfuktare?

Tekniken gör det också möjligt att rena luften i ett rum 20 m2 stort på bara 12 minuter - ett effektivt alternativ för dig som allergiker!

Relaterade inlägg: