Hur länge gäller pass för hund?

Innehållsförteckning

Hur länge gäller pass för hund?

Hur länge gäller pass för hund?

Du kan få ett EU-pass för sällskapsdjur för din hund, katt eller iller från vilken förordnad veterinär som helst (som myndigheterna gett tillstånd att utfärda sällskapsdjurspass). Passet är giltigt hela livet så länge som rabiesvaccinationen hålls uppdaterad.

Hur får man EU-pass till hund?

Hunden ska ha EU-pass för sällskapsdjur Det här gäller: Det är bara en veterinär som får utfärda passet. Veterinären skriver in hundens id‑uppgifter, utförda behandlingar och vaccinationer i passet. Djurägarens namn ska stå i passet.

När kan en hund få pass?

För inresa till vissa länder krävs även att hundar och katter ska vara avmaskade. Rabiesvaccinationen är enligt EU's regler inte giltig förrän 21 dagar efter att den givits. EU-passet bör alltså utfärdas senast tre veckor före avresan.

Hur länge gäller rabiesvaccin hund?

Detta kallas för grundvaccin och tas på en och samma gång vid cirka 7-8 veckors ålder. När valpen blivit 12 veckor gammal är det dags för påfyllnadsdos och det rekommenderas även att hunden blir vaccinerad igen vid ett års ålder. Därefter vaccineras hunden med tre års intervall.

Vad krävs för att ta med hund till Norge?

Djuret måste också uppfylla Jordbruksverkets krav för in- eller utförsel. Hund, katt och iller som du tar med från Norge behöver du inte anmäla om djuret är ID-märkt och har ett EU-pass för sällskapsdjur. Detta gäller under förutsättning att djuret inte har förts in till Norge i strid med norsk lagstiftning.

Relaterade inlägg: