Är Fabergeägget?

Innehållsförteckning

Är Fabergeägget?

Är Fabergeägget?

Fabergéägg är diamantbesatta och emaljerade påskägg som Peter Carl Fabergé och hans företag gjorde på beställning åt den ryske tsaren mellan 18. De drygt 50 Fabergéäggen anses vara bland det absolut bästa inom juvelerarkonsten.

Hur mycket är ett Fabergéägg värt?

Det sågs senast offentligt i mars 1902, då det köptes för 8000 € av en skrothandlare. Utan att veta hur mycket objektet verkligen var värt, planerade skrothandlaren att smälta ner ägget för dess guld - tills han 2012 snubblade in på en online-artikel som avslöjade att det var ett Fabergéägg värt 20 miljoner euro.

Var finns de kända Fabergeäggen?

Fabergéägg på auktion Efter 105 år i familjen Rothschilds ägo erbjöds ägget hos Christie's 2007 och såldes för 16,5 miljoner dollar till den ryske konstsamlaren Alexander Ivanov. Idag finns ägget på Eremitaget i Sankt Petersburg.

Vem var Faberge?

Peter Carl Fabergé var en rysk juvelerare och formgivare född i St Petersburg. Han utsågs på 1880-talet till Alexander III:s hovjuvelerare efter att ha tillverkat ett juvelinfattat påskägg till tsaren att ge till sin fru Maria Fjodorovna i present.

Var föddes Carl Faberge?

, Sankt Petersburg, Ryssland Peter Carl Fabergé/Born

Hur uttalas Faberge?

Vi är ett svenskt bolag med ett svenskklingande namn. Tänk på fastigheter och Birger Gustavsson så blir det rätt. Namnet uttalas precis som det stavas, med svenskt uttal av varje bokstav och G:et är hårt.

Relaterade inlägg: