Vad kostar ett litiumbatteri?

Innehållsförteckning

Vad kostar ett litiumbatteri?

Vad kostar ett litiumbatteri?

Ett prisexempel är 10 500 kronor för ett litiumbatteri (Sunlux 96Ah) jämfört med 1 600 kronor för ett fritidsbatteri (Varta 100Ah).

Vad ska man ha för batteri i husvagnen?

Ett AGM-batteri är ett batteri som blivit alltmer populärt de senaste åren och en av de vanligaste modellerna till din husvagn. Batteriet är underhållsfritt, stöttåligt, innehåller ingen flytande syra och har lång livslängd. Det är oftast lite billigare än ett gelbatteri eller litiumbatteri.

Är litiumbatteri bra?

Fördelarna med litiumbatteri är dels vikten, c:a 70% lättare än blybatteri för samma ändamål, dels livslängden som oftast är 3-5 gånger längre. Medan ett blybatteri tar skada (förkortad livslängd) av för djup urladdning, kan litiumbatteriet laddas ur till det är helt tomt, utan att detta påverkar batteriet.

Hur länge räcker elen i en husbil?

Jag förbrukar ca 70 Ah per dygn. Vill inte behöva snåla. Husbilen är mitt hem och jag vill ha det bekvämt. Med nuvarande system klarar jag 4-5 dygn utan att ladda med motor eller landström.

Vilket Bodelsbatteri?

Det finns flera olika fritidsbatterier att välja mellan att använda som bodelsbatteri. Ett fritidsbatteri med syra är ett blött batteri och klarar att laddas fler gånger än ett vad ett startbatteri gör. Det ska alltid monteras stående och behöver underhållas genom påfyllning av batterivatten.

Relaterade inlägg: