Vilket innertak?

Innehållsförteckning

Vilket innertak?

Vilket innertak?

Vilket innertak ska man välja? Precis som med allting annat beror ditt val av innertak helt på eget tycke och smak. Det beror också på vilket typ av rum det är och vad rummet fyller för funktion. Men för dig som vill ha tips på några bra alternativ vill vi gärna passa på att tipsa om ett par riktigt bra innertak!

Hur spikar man Glespanel?

Utförande. Om glespanel ska uppfylla reglerna för skydd mot genomtrampning ska den spikas med 2 stycken 3,4x100 trådspik i varje bjälke. I normala fall räcker det med 2,8x75 trådspik. Stålprofiler och skivmaterial monteras enligt respektive tillverkares anvisningar.

Hur reglar man ett innertak?

Montera reglar – steg för steg

  1. Markera önskad takhöjd på väggen runtom. Använd en linjelaser för att få en rak horisontell linje. ...
  2. När kantprofilerna är på plats är det dags att montera själva hängarna. ...
  3. Montera primärprofilerna ovanpå kantprofilerna. ...
  4. Montera sekundärprofilerna genom att skjuta in dem i kantprofilen.

Hur tar man ner innertaket?

Skydda väggen med en liten träskiva. Tag bort gamla takskivor, eller, om taket är vävspänt, som här, börja med att skära ner taket. Glöm inte att ta bort lysarmatur innan du börjar skära! Takskivorna bör monteras i samma riktning som eventuella golvbrädor, parkett eller längs med ljusets fall in i rummet.

Hur regla tak?

Montera stålskenor ovanför linjen på väggarna. I träväggar kan de skruvas direkt i väggen, i gipsväggar kan de skruvas i väggreglarna och i betongväggar ska de pluggas och skruvas fast. Vill man vara extra noggrann kan de även limmas. Se till att skenorna sitter fast ordentligt då de ska hålla uppe ett helt tak!

Relaterade inlägg: