Kan man vara inskriven på Arbetsförmedlingen och studera?

Innehållsförteckning

Kan man vara inskriven på Arbetsförmedlingen och studera?

Kan man vara inskriven på Arbetsförmedlingen och studera?

Om du har jobb eller studier inom tre månader men är arbetslös just nu, kan du skriva in dig hos oss. Som inskriven kan du sedan söka a-kassa och få stöttning i att hitta en tillfällig anställning eller ett sommarjobb. Du genomför alla dina jobbsökaraktiviteter digitalt, på egen hand och kontaktar oss vid behov.

Kan jag studera med aktivitetsstöd?

Om du har aktivitetsersättning och vill prova på att studera kan du ansöka om att behålla din aktivitetsersättning under 6 månader. Det kallas för prövotid för studier. Under prövotiden för studier kan du studera i högst sex månader utan att din ersättning minskar.

Kan man studera och få a-kassa?

För att man ska ha rätt till ersättning måste man kunna söka och ta heltidsarbete och därför får man i de flesta fall inte studera. A-kassan kan alltså inte användas som ett alternativ till CSN, men vi kan i vissa fall bevilja att man kombinerar studier med a-kassa.

Kan man jobba samtidigt som man studerar?

Om du väljer att studera på distans kanske du kan jobba samtidigt som du studerar. Då är det viktigt att du har koll på CSN:s fribelopp. Fribeloppet är den summa pengar du får tjäna utan att det påverkar din rätt till bidrag.

Kan du studera med bibehållet aktivitetsstöd på högskola och universitet?

Högskolestudier med aktivitetsstöd Regeringen genomför även förordningsändring som innebär att långtidsarbetslösa i jobb- och utvecklingsgarantin kan ta del av utbildning på eftergymnasial nivå med bibehållet aktivitetsstöd under ett års tid. Det inkluderar alltså även högskole- och universitetsutbildningar.

Kan man studera som arbetslös?

Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få under en kortare tid för att studera på grundskole- eller gymnasienivå och därmed öka chanserna till jobb. Det är hemkommunen som i första hand bedömer vilka som tillhör målgruppen för studiestartsstödet. Det är också där som du gör din ansökan.

Relaterade inlägg: