Hur mycket bygger ett pooltak?

Innehållsförteckning

Hur mycket bygger ett pooltak?

Hur mycket bygger ett pooltak?

850 cm/4 sektioner = 212,5 centimeter). Vill du kunna skjuta av hela pooltaket och gå fritt runt poolen utan att det blir trångt bör du ha cirka 1 meter mellan poolens kortsida och taket. Du bör då förlänga antingen skenorna eller hela pooltaket cirka 3 meter (1 meter plus en sektionslängd).

Vilket pooltak ska jag välja?

Valet mellan ett högt och ett lågt pooltak avgörs för det mesta av hur och när man vill kunna använda din pool. Låga pooltak ger samma fördelar som höga pooltak, i fråga om värmeisolering, soluppvärmning, minskat behov av kemikalier och rengöring, skydd mot intrång och nedfallande löv.

Hur funkar pooltak?

Ett pooltak är som ett växthus ofta med rundad takform som kan skjutas över poolen alternativt skjutas ifrån när badaren så önskar. Taket monteras på löpskenor utmed poolens sidor. I vissa fall är det bara delar av pooltaket som kan skjutas isär, det beror på hur stort pooltaket är.

Varför pooltak?

Pooltaket värmer upp din pool När du skyddar poolen med ett pooltak nattetid hindrar du värmen från att avdunsta och temperaturerna håller sig bättre. ... Har du taket på när solen skiner kommer det dessutom skapas en växthuseffekt och poolen värms upp automatiskt av solens strålar.

Hur lång tid tar det att montera ett pooltak?

Hela poolen är klar och igång en dag innan tvåmånadersstrecket, det tog med andra ord ganska exakt två månader för dem att bygga linerpool, trall och pooltak på helentreprenad. Kostnaden landade på cirka 500 000 kronor exklusive trallen. Familjen gillar att bada och koppla av runt poolen.

Hur breda är skenorna till pooltak?

STANDARD är profiler med måtten 50 x 38 mm, PROGRESS har måtten 60 x 63 mm. Valet av profil är beroende av innerbredden och var pooltaket skall placeras. För riktigt stora konstruktioner används 60 x 80mm.

Kan man låsa pooltak?

Alla pooltak som är godkända enligt standarden klarar ett minimum av 45 kg/m2. Samtliga pooltaksmodeller från Gullberg & Jansson är låsbara och barnsäkra. De kan enkelt låsas upp med nyckel och uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet.

Hur mycket snö tål ett pooltak?

Hur mycket snö klarar mitt pooltak? Våra pooltak klarar 45kg/m2. Ett pooltak kan fungera som vintertäckning i södra Sverige under milda och snöfattiga vintrar men klarar inte belastning som kan uppstå vid stora mängder blötsnö.

Hur öppnar man ett pooltak?

Justera vindhaken så att den går fritt inne i profilens spår och spänn därefter åt skruvarna i omvänd ordning! Upprepa detta på samtliga vindhakar och kontrollera så att pooltakets samtliga sektioner löper smidigt och utan skrapande ljud.

Hur monterar man pooltak?

Klipp av insidans gummilist (nr 6) och ta bort det från profilen 1-B1 och 1-B2 där skjutdörren monteras. Montera bågprofilen på Z-profilerna en och en från ena änden till andra som en solfjäder. Två personer krävs. Klipp utsidans gummilist 20 mm längre än profilen och tryck ihop den i profilen.

Relaterade inlägg: