Vad är ett överfallslarm?

Innehållsförteckning

Vad är ett överfallslarm?

Vad är ett överfallslarm?

Vad är överfallslarm Överfallslarmet kan användas både av privatperson och under arbetstid. Allt ifrån att larma med ljud under sin löprunda för att tillkalla hjälp i närheten, till att kunna tillkalla hjälp i en hotfull situation under ett arbetspass via ett uppkopplat larm via exempelvis mobilnätet.

Varför personlarm?

Personlarm används när det finns en risk för oförutsedda, plötsliga och potentiellt farliga situationer som kräver akut hjälp. Moderna personlarm kan även konfigureras så att det själv genererar larm om användaren är avsvimmad eller av annan anledning oförmögen att själv trycka på larmknappen.

Hur låter ett överfalls larm?

Avaktivera säkerhetslåset och tryck sedan igång överfallslarmet med den stora knappen på ovansidan. Omedelbart börjar larmet tjuta samtidigt som det sprayar en röd färg och ett irriterande ämne. Larmet tjuter starkt i 120dB och låter upp till 60 minuter om du inte stänger av det.

Vad är personlarm?

Personlarmet är en smidig och effektiv lösning om du skulle hamna i en hotfull situation eller råkar ut för en olycka. Med en enkel knapptryckning kopplas du upp till en operatör hos Securitas larmcentral och en talförbindelse uppstår så vi kan höra vad som händer runt dig men du inte kan höra oss.

Relaterade inlägg: