Vad kostar dagis i Sverige?

Innehållsförteckning

Vad kostar dagis i Sverige?

Vad kostar dagis i Sverige?

För förskola och familjedaghem är avgiften 3 procent av hushållets inkomster. För fritidshem är avgiften 2 procent, men den blir aldrig högre än maxavgiften som anges nedan. Inkomsttaket för maxtaxan är 52 410 kronor år 2022. Du betalar avgiften tolv månader per år, även om ditt barn är sjukt eller ledigt.

Hur beräknas Barnomsorgsavgift?

För att räkna ut barnets barnomsorgsavgift ska familjens bruttoinkomst per år delas med 12 och multipliceras med aktuell procentsats enligt nedanstående tabell. Det yngsta barnet räknas som Barn 1, det näst yngsta som Barn 2.

Vad händer om man inte betalar barnomsorg?

Om du inte betalar beslutar kommunen att säga upp ditt barn från förskoleplatsen. När kommunen ska besluta om uppsägning på grund av att avgiften inte är betald, ska barnets behov av plats vägas enligt vad som står i Skollagen.

Hur beräknas Fritidsavgift?

Vistelsen är då avgiftsfri upp till 15 timmar per vecka och ditt barn är hemma under grundskolans lovdagar. Om ditt barn vistas mer än 15 timmar får du en reducerad avgift. Du betalar max för tre barn. Vid fyra eller fler barn inskrivna i barnomsorg och fritidshem gäller avgiftsfritt för dessa.

Relaterade inlägg: