Vad är naturligt gödsel?

Innehållsförteckning

Vad är naturligt gödsel?

Vad är naturligt gödsel?

Det gödsel som kommer från naturen, som t ex kogödsel och hönsgödsel, kallas ofta för organiska gödselmedel. Dessa är mer långtidsverkande och vitaliserar även jorden, samtidigt som de tillför mullämnen. Vidare ingår dessa gödsel i det naturliga kretsloppet.

Vad är organisk gödsel?

  • Organiskt baserade gödsel, även kallat naturgödsel, framställs från organiska material som kommer bland annat från restprodukter vid djuruppfödning och livsmedelsproduktion. Det innehåller både makronäringsämnen (kväve, fosfor och kalium) och mikronäringsämnen (exempelvis mangan, järn, koppar, kisel och zink).

Vad är NPK-gödsel?

  • Vad är NPK-gödsel? NPK är en term som ofta förekommer i gödselsammanhang. NPK är helt enkelt en förkortning av kväve (N), fosfor (P) och kalium (K), vilka är de tre viktigaste näringsämnena för växtlighet och odlingar i trädgårdar.

Vad är bäst att gödsla i trädgården?

  • I trädgården är det bäst att gödsla med organiska gödselmedel. Det går åt mycket fossil olja för att producera konstgödsel, och dessutom börjar det bli ont om fosfor i de gruvor som bryts för konstgödseltillverkning.

Relaterade inlägg: