Hur Mörar man Fläskkarre?

Innehållsförteckning

Hur Mörar man Fläskkarre?

Hur Mörar man Fläskkarre?

Att låta köttet vila i en marinad innan man lägger det på grillen eller skjutsar in det i ugnen ger smak och saftighet. Det finns en myt om att salt i marinaden skulle torka ut köttet, men istället binder det vätskan i köttet och gör det saftigare efter tillagningen.

Hur länge kan man marinera Fläskkarre?

Kött som marineras för att ge smaksättning kan ligga i marinad i allt från ett par timmar till ett eller två dygn, beroende på vad marinaden består av och vilken surhetsgrad den har. Innehåller marinaden t ex yoghurt har den kortare hållbarhet än en marinad med vin, vinäger eller ättika.

Hur skiva karre?

Skiva köttet i 1½–2½ cm tjocka skivor. Lägg köttet i het panna och 3–4 minuter på var sida. Grillas med direktgrillningsmetoden. Om möjligt tillaga köttet i låg temperatur.

Vad är karré för kött?

Fläskkarré eller bara karré är en styckningsdetalj av fläskkött. Den är den främre delen av grisens rygg, mellan huvudet och kotlettraden. Karré kallas ibland för grishals, en benämning som är vanlig särskilt i Skåne. I affärer säljs karré som bit eller skivad som karrékotletter, med eller utan ben.

Hur mycket nötkött per person?

Nötkött står för cirka 30 procent av den totala köttkonsumtionen. Sedan 1960 har konsumtionen av nötkött ökat med 29 procent och år 2018 konsumerade vi drygt 24 kilo nötkött per person i Sverige.

Relaterade inlägg: