Vad kostar ett svartkontrakt i Stockholm?

Innehållsförteckning

Vad kostar ett svartkontrakt i Stockholm?

Vad kostar ett svartkontrakt i Stockholm?

Ett vanligt arvode till svartmäklaren är cirka 50 000 kronor, fast det beror på hur stor affären är. Polisen Kristian Halldin säger att ett vedertaget svartpris på en hyreslägenhet är ungefär 10 000 kronor per kvadratmeter.

Får man köpa ett hyreskontrakt?

Det är olagligt att sälja ett förstahandskontrakt Allt det är är en rättighet att få hyra bostaden tillsvidare. Den som säljer hyreskontraktet kan i allvarliga fall, om det exempelvis är den som säljer är förvaltare av bostaden, att dömas till fängelse i upp till 2 år.

Hur mycket är en hyresrätt värd?

En hyresrätt har ett stort värde på bostadsmarknaden, även om man formellt inte får köpa och sälja en sådan. ... Inga svarta pengar Det ger ett pris eller ett värde för en hyrestrea eller -fyra på 100 kvadratmeter, på mellan en halv och en miljon kronor. En tumregel på bostadsmarknaden säger 100 000 kronor per rum.

Vad händer om man köper en lägenhet svart?

Det är olagligt och hyresvärdar och så kallade svartmäklare (det vill säga du, om du säljer ditt kontrakt) riskerar upp till två års fängelse om de ertappas. Ett förstahandskontrakt på en hyresrätt är ingen egendom, utan innebär en rättighet att hyra lägenheten tills vidare.

Hur kan man köpa förstahandskontrakt?

Förstahandskontrakt kan säljas av fastighetsägaren, som i Allans exempel. Men också mellan privatpersoner, eller i ett så kallat ”skenbyte” där man låtsas att man bytt sin lägenhet med en annan person. Det finns särskilda mäklare som hjälper till med sånt.

Hur fungerar Svartkontrakt?

Det är inte olagligt att köpa ett förstahandskontrakt men du tar en väldigt stor risk. Eftersom det handlar om svarta pengar är förkomsten av kvitton ovanligt. Du har heller ingen garanti att du verkligen får behålla det kontrakt du köpt svart.

Relaterade inlägg: