Vad är Cosmic?

Innehållsförteckning

Vad är Cosmic?

Vad är Cosmic?

Cosmic är Region Västmanlands journalsystem och används av region, kommun och privata vårdgivare. Här kan du som användare ta del av manualer, skapa ärenden till Cosmicsupporten och komma i kontakt med användarstödsförvaltningen.

Vad är Cambio Cosmic?

Cambio COSMIC är ett väletablerat, innovativt journalsystem som är utvecklat i samarbete med svensk hälso- och sjukvård. Systemet har drygt 100 000 användare på sjukhus, vårdhem, primärvårdsmottagningar, specialist- och öppenvårdsenheter.

Vilka sjukhus använder Cosmic?

Karta över Sveriges journalsystem
RegionPrimärvårdSjukhus
Region StockholmTakeCareTakeCare
Region SörmlandNCS CrossNCS Cross
Region UppsalaCosmicCosmic
Region VärmlandCosmicCosmic

Vilka journalsystem finns i Sverige?

En mängd olika elektroniska journalsystem (elektroniska journaler, eJournal(er), datajournaler, datorjournaler, digitala patientjournaler) finns inom svensk sjukvård, i första hand: BMS (Systeam Cross), Cosmic (Cambio), Melior, Take Care, MERIDIQ, VAS, Journal3 (Profdoc), Obstetrix, Medidoc och PMO.

Vad är Cosmic Link?

Cosmic Link används vid utskrivningsplanering från slutenvård och vid framtagande av en samordnad individuell plan (SIP). Cosmic Link är en modul till Region Värmlands journalsystem Cosmic och hämtar viss information därifrån.

Vad är Melior?

Melior är ett journalsystem som ger stöd för både öppen- och slutenvård. Melior innehåller funktioner för att dokumentera läkemedel, remisser, intyg och mycket annat. Genom SIEview kan alla journaluppgifter från olika Melior-databaser läsas i ett sammanhang.

Vad gör Cambio?

Cambios e-hälsolösningar stöttar vårdpersonal i deras dagliga arbete och erbjuder patienter en säkrare och mer lättillgänglig vård. Vi är i dag runt 700 anställda i flera länder. Cambio levererar e-hälsolösningar för hälso- och sjukvården och verksamhetssystem för kommuner i Sverige, Danmark, Island och Storbritannien.

Hur många regioner använder Cosmic?

Våra kunder. I Sverige använder åtta regioner och en privat vårdgivare journalsystemet Cambio COSMIC.

Vilka regioner använder Melior?

Det digitala journalsystemet som används i Region Skåne är Melior, ett journalsystem som utvecklades av Siemens samt Göteborgs sjukvård år 1992.

Relaterade inlägg: