Är järnvitriol bra?

Innehållsförteckning

Är järnvitriol bra?

Är järnvitriol bra?

Behandling med järnvitriollösning ger en färgning av träet, men inget nämnvärt skydd mot biologiska angrepp och inget som helst fuktskydd. Järnvitriol kan köpas i pulverform och blandas sedan ut med vatten i lämpliga proportioner.

Vad kostar Tjärvitriol?

Istället borstas smuts och dylikt bort, sedan är det fritt fram att lägga på ett nytt lager med Tjärvitriol. Vad kostar det? En 3-lit burk kostar ca 500 kr i butik och en 10-lit burk kostar ca 1400 kr.

Hur lång tid tar det för järnvitriol?

För liten mängd järnvitriol kommer nämligen inte skapa någon förändring, medan en för stor mängd kan göra träet grönt. Det är i kontakt med väder och vind som järnvitriolen börjar verka. Några veckor efter påstrykning får träet en vacker och beständig brungrå eller silvrig färg (beroende på hur stor mängd som används).

Hur farligt är järnvitriol?

Ej klassat som akut-giftigt ämne. Produkten är hälsoskadlig. Såvitt vi vet har inga kroniska effekter rapporterats för denna produkt. Såvitt vi vet har inga cancerframkallande effekter rapporterats för denna produkt.

Hur snabbt torkar järnvitriol?

Två strykningar flödigt, med torktid mellan. Sedan fick de torka över natten. Blandningen var ca 0,7kg järnvitriol till 10 liter vatten, med en liten tillsats av diskmedel för att bryta ytspänningen så att lösningen skulle tränga in bättre.

Relaterade inlägg: