Vilken medicin får man mot klamydia?

Innehållsförteckning

Vilken medicin får man mot klamydia?

Vilken medicin får man mot klamydia?

Du behöver få behandling på en mottagning om testet visar att du har klamydia. Klamydiainfektioner behandlas med antibiotika. Antibiotikan tar du som tabletter. Ibland kan du få biverkningar som till exempel illamående och diarré.

Hur mycket kostar könssjukdomar?

För de könssjukdomar som ingår i smittskyddslagen kostar det aldrig någonting att testa sig, oavsett hur gammal du är om du gör det på en vårdcentral eller ungdomsmottagning. Att testa sig för andra könssjukdomar kan kosta olika beroende på var du bor och vilken mottagning du går till.

Hur snabbt får man resultat klamydia?

Välj 'Klamydia – hemtest' och svara på frågorna. Få ett diskret kuvert med ett test levererat till dig via post. Ta del av provsvaret inom 24 timmar efter att vi mottagit ditt prov.

Kan klamydia bli kronisk?

Om infektionen inte behandlas kan den leda till allvarliga hälsoproblem, speciellt hos kvinnor. Bland komplikationer efter klamydiainfektion ingår ofrivillig barnlöshet, utomkvedshavandeskap och kronisk buksmärta. Klamydia är den vanligaste orsaken till epididymit hos yngre män.

Vad kostar det att testa sig för mykoplasma?

testar du dig för mykoplasma Eftersom mykoplasma inte ingår i smittskyddslagen kostar det pengar att testa sig. Om vårdpersonalen bedömer att du ska testa dig för mykoplasma får du lämna urinprov. Du kan också få lämna ett prov från det ställe på kroppen där du har haft sex.

Hur lång är inkubationstiden för klamydia?

Sjukdomen orsakas av en bakterie, Chlamydia trachomatis. Den sprids sexuellt och kan infektera urinröret, ändtarm, svalg, slidan och livmoderhalsen. Ögon kan även infekteras via kontaktsmitta. Inkubationstiden är kort, några dygn till någon vecka.

Hur lång tid tar det innan man märker könssjukdom?

Eventuella besvär brukar visa sig först 1–3 veckor efter smittotillfället, eller flera månader senare. Symptom: De vanligaste symptomen hos kvinnor är sveda när man kissar, flytningar, smärta i nedre delen av magen, ökad känslighet under samlag, blödningar efter samlag och mellanblödningar.

Kan man bära på klamydia i flera år?

Det är en mycket vanlig könssjukdom, speciellt hos unga. Många vet inte om att de har klamydia eftersom inte alla får symptom. ... Vanligtvis läker man ut och blir av med en klamydiainfektion inom ett år men vi vet också att en del personer kan bära på sin klamydia i flera år.

Hur testar man sig för mykoplasma?

Testa dig på en ungdomsmottagning, hud- och könsmottagning, sex- och samlevnadsmottagning eller vårdcentral om du har haft oskyddat samlag och har ett eller flera av de symtom som står ovan. Testet innebär oftast att du får lämna ett urinprov. Du kan också få lämna ett sekretprov.

Relaterade inlägg: