Vad kostar det att sätta upp stuckatur?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att sätta upp stuckatur?

Vad kostar det att sätta upp stuckatur?

Från helt släta, små lister för 15 kr per meter till överdådigt utsmyckade lister i herrgårdsstil för 300 kr per meter. Men även för de mest exklusiva varianterna kan du komma undan för runt 150 kronor per meter. Stuckaturer går att köpa på nätet och i bygghandeln.

Vad är en Foderlist?

Foder används runt dörrar, valv och fönster för att täcka glipor och ge snyggt utseende. Detta är de vanligaste listerna. Så finns det andra speciallister. Foglisteh sitter mellan karm och vägg för att täcka glipor, likt foder fast för mindre springor.

Vilka golvlister?

På ett golv av hårt, mörkt trä kan det vara snyggt att avsluta med en golvlist av samma träslag. Släta golvlister i olika dimensioner är det vanligaste. Både släta golvlister och lister med allmogeprofiler kan köpas i en MDF-variant med en tunn, vit målningsbar beläggning.

Vilken höjd på golvsockel?

Träsocklar finns i talrika mått och profileringar, fabriksmålade eller i natur. Golvsocklar i standardutförande enligt SS 23 28 11 och SS 23 28 12 tillverkas av hyvlad furu och är fabrikslackerade vita med tjocklek 12mm och höjd 42mm, 52mm, 57mm eller 70mm.

Relaterade inlägg: