Hur dyrt är narkotika?

Innehållsförteckning

Hur dyrt är narkotika?

Hur dyrt är narkotika?

År 2019 rapporterades gatupriserna för cannabisprodukterna hasch och marijuana vara 100 respektive 115 kronor per gram. Amfetamin kostade runt 200 kronor per gram, kokain cirka 900 och brunt heroin 800 kronor per gram. Jämfört med närmast föregående år är gatupriserna relativt oförändrade.

Hur påverkar droger ekonomin?

Samhället påverkas på många sätt av missbruk. Användandet av alkohol och tobak är det vanligaste folkhälsoproblemet vi har i Sverige. Det krävs mycket resurser i form av vård och stöd för människor som lever med missbruk eller i en relation med någon som missbrukar.

Vad kostar en tablett Tramadol?

Många blir som Adam snabbt beroende av tramadol och den som fastnar i missbruk behöver en allt större dos för att känna en effekt. De sista åren låg hans dagliga dos på 500 milligram tramadol. Om han tog mindre uteblev effekten. Fem tabletter med vardera 100 milligram kostar 100 kronor.

Hur samhället påverkas av droger?

I en undersökning som publicerades 2014 framkom att över en miljon vuxna i Sverige påverkas negativt av närståendes alkoholkonsumtion. Och för hela samhället innebär missbruk och beroende stora kostnader för bland annat vård.

Relaterade inlägg: