Hur odlar man vin?

Innehållsförteckning

Hur odlar man vin?

Hur odlar man vin?

Eventuellt kan den odlas i en stor kruka i ett växthus på våren så att den kommer igång innan den ska planteras ut när det blivit varmt nog. Vindruvor vill ha djup, varm, porös väldränerad mullrik jord. Några sorter vill ha kalkfri jord. Plantera dessa i rhododendronjord och tillför kalkfritt gödsel.

Vilka av följande faktorer i vintillverkningen kan påverka kvaliteten på det färdiga vinet?

Vinet är frukten av naturens och människans ansträngningar. Fem faktorer som påverkar vinets smak och kvalitet: klimat, jordmån, druvsort, framställning och slutligen den behandling vinet utsätts för efter jäsningen. Klimatet är direkt avgörande för ett gott resultat.

Hur många flaskor vin per hektar?

Avkastningen ligger således runt 400–600 liter vin per hektar, vilket kan jämföras med avkastningsnivåer i Austra- lien på 30 000 liter vin per hektar eller en genomsnittlig europeisk vingård med ca 8 000–10 000 liter vin per hektar. Den låga skörden beror främst på klimatet, men också på vingårdarnas unga ålder.

Hur odla vinranka?

Vinrankan ska helst planteras i marken så att rötterna kan söka vatten och näring på djupet, i kruka kan det vara svårt att tillgodose vinrankans krav. Om möjligt, sätt den gärna i nordvästra- eller nordöstra hörnet på växthuset och led rankorna mot söder.

Relaterade inlägg: