Vad krävs för att provköra en bil?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att provköra en bil?

Vad krävs för att provköra en bil?

Bilen ska ljudlöst stanna på en rak linje och bromspedalen ska kännas stabil, samt inte ge några ljud ifrån sig. Under provkörningen ska du vara extra uppmärksam på olika misstänksamma ljud. Var inte blyg med att ställa frågor och låt alltid en mekaniker kolla igenom bilen innan du fattar ett slutgiltigt köpbeslut.

Hur funkar en provkörning?

Håll koll på värmen, och testa all ventilation under provkörningen. Lyssna efter udda skallrande, vinande eller klonkande ljud under körningen, särskilt från fjädringen och hjulupphängningen. ... Bromsarna ska vara vibrationsfria och inte ge några skrapande ljud ifrån sig. Testa bilens alla funktioner.

Hur länge är det lämpligt att provköra en bil?

Enligt Kamux varar en genomsnittlig provkörning i cirka 15–30 minuter. En del kunder vill dock ha lite längre tid på sig att provköra, men även då begär man vanligtvis att bilen återlämnas samma dag.

Vad kostar det att provköra en bil?

Själva provkörningen kostar dig inget eftersom det är en del i försäljningsprocessen. Innan nycklarna överlämnas till dig brukar man få lämna ifrån sig körkortet eller så tar säljaren en kopia av ditt körkort som säkerhet. De flesta bilhandlare har s.k. flytande försäkringar på sina bilar.

Får man provköra utan körkort?

Ska man provköra en bil så står bilhandlaren för allt OM nått nu skulle hända, och enligt polisen är det helt okej om man kör en kortare vända utan körkort om man ska testköra en bil.

Måste man boka tid för provkörning?

När du har hittat en bil som du är intresserad av är det dags att provköra. Kontakta oss för att boka tid. Du bokar tid för provkörning av valfri bil genom att kontakta den anläggning bilen står på. När du kommer in till oss tar vi emot dig och lägger in dina körkortsuppgifter i ett provkörningsregister.

Relaterade inlägg: