Hur svårt är det att utbilda sig till sjuksköterska?
Innehållsförteckning
- Hur svårt är det att utbilda sig till sjuksköterska?
- Kan man läsa till sjuksköterska utan matte B?
- Måste man ha matte 2b för sjuksköterska?
- Vad krävs för att söka in till ett sjuksköterskeprogram?
- Hur arbetar du som sjuksköterska?
- Vad krävs för att få sjuksköterskeexamen?
- Vad är sjuksköterskeprogrammet?
Hur svårt är det att utbilda sig till sjuksköterska?
Kurserna i utbildningen är väldigt varierande och det finns absolut kurser som är ganska svåra. Däremot är det inte omöjligt och man får alltid flera chanser att göra om en tenta om man inte klarat den.
Kan man läsa till sjuksköterska utan matte B?
Sjuksköterskeprogrammets förkunskapskrav är grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 16: Matematik B, Naturkunskap B och Samhällskunskap A. Som alternativ till Naturkunskap B kan kombinationen Fysik, Kemi och Biologikurs A användas. Matte B går alltså inte att slippa undan, tyvärr.
Måste man ha matte 2b för sjuksköterska?
Sjuksköterskeprogrammet har samma behörighetskrav på alla skolor och dessa är: Grundläggande behörighet enligt GY11/VUX12 + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2. Du behöver alltså läsa Matematik B eller Matematik 2a / 2b / 2c som kursen heter idag.
Vad krävs för att söka in till ett sjuksköterskeprogram?
- För att söka in till ett sjuksköterskeprogram krävs följande: Grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 16: 1 Matematik B 2 Naturkunskap B 3 Samhällskunskap A
Hur arbetar du som sjuksköterska?
- Som sjuksköterska arbetar du med omvårdnad inom en mängd olika specialområden. Allt från skolhälsovård, operation och kirurgi till äldrevård och psykiatri. Med omvårdnad avses kunskap om hur människan bäst kan bevara sin hälsa och hur man undviker ohälsa. Sjuksköterskan är den på ett sjukhus, eller annan plats, ...
Vad krävs för att få sjuksköterskeexamen?
- För att få en sjuksköterskeexamen måste studenten ha klarat samtliga examinationer och även den kliniska slutexaminationen som genomförs i slutet av utbildningen. Vid examinationen prövas om studenten har uppnått den kliniska kompetens som krävs i yrket som sjuksköterska.
Vad är sjuksköterskeprogrammet?
- Utbildningen är anpassad till de krav som ställs inom EU och ger behörighet att arbeta som sjuksköterska inom stora delar av hälso- och sjukvården. Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier som ger 180 högskolepoäng, vilket leder fram till både sjuksköterskeexamen och kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap.