Hur får man bort leverfläckar i ansiktet?

Innehållsförteckning

Hur får man bort leverfläckar i ansiktet?

Hur får man bort leverfläckar i ansiktet?

Vissa födelsemärken kan tas bort genom ett mindre ingrepp på en vårdcentral, medan andra behöver opereras bort på en specialistmottagning. Det beror på hur födelsemärket ser ut, och var det sitter. Inom den offentliga sjukvården tas födelsemärken endast bort om det finns en medicinsk anledning att göra det.

Varför får man leverfläckar i ansiktet?

Varför får man födelsemärken? Orsaken till denna melaninansamling är både ärftligt betingad och ett resultat av exponering för solljus. Hudförändringar som orsakas av blodkärl kan inte leda till cancer. Födelsemärken kan vara medfödda men det är vanligt att de uppstår någon gång under de första levnadsåren.

Kan man ta bort födelsemärken i ansiktet?

Borttagning av födelsemärken i ansiktet När födelsemärket är i ansiktet görs ingreppet ofta av en plastikkirurg. Plastikkirurgen eller hudläkaren vet vilket som är det bästa sättet för att ta bort födelsemärket utan att det blir märken i ansiktet.

Kan man Lasra bort leverfläckar?

Läkningstiden och det estetiska resultatet blir alltid bättre med lasermetoden. Det räcker ofta med en behandling för att ta bort fläckarna/hudförändringarna, men i vissa fall kan behandlingen behöva upprepas. Laserbehandlingen känns som små varma stick och tolereras oftast väl. Bedövning brukar inte behövas.

Varför får jag så mycket leverfläckar?

Orsaken till denna melaninansamling är både genetisk och ett resultat av att huden utsätts för solljus. Födelsemärken kan vara medfödda men det är vanligt att de gör debut någon gång under de första levnadsåren. Därefter brukar man fler och fler fram till trettioårsåldern.

Relaterade inlägg: