Vad krävs för att ta utökat B körkort?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att ta utökat B körkort?

Vad krävs för att ta utökat B körkort?

ha fyllt 18 år. ha ett giltigt körkortstillstånd (gäller inte om du ska göra prov för utökad behörighet B och redan har ett körkort med behörighet B). Du ansöker om körkortstillståndet hos Transportstyrelsen. vara permanent bosatt i Sverige eller ha studerat här i minst sex månader.

Hur mycket kostar det att ta utökat B körkort?

Avgiften för ett körprov B kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 1040 kronor. Väljer du att göra körprov för B96 vid samma tillfälle som det vanliga körprovet för B (B+B96) kostar provet 1650 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 2145 kronor.

Hur mycket väger ett BE-körkort?

  • Med ett BE-körkort får du dra ett så kallat tungt släp. Det innebär att det inte finns någon gräns för hur mycket din bil och släpet väger tillsammans. Men släpet får inte väga mer än 3 500 kg. Det kan handla om stora husvagnar eller kanske djurtransporter.

Har du ett giltigt körkortstillstånd?

  • Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra körkortsprov. Det gäller både första gången du tar körkort eller om du redan har körkort men ska ta en ny körkortsbehörighet. Välj den behörighet som du är intresserad av och läs mer om hur du ansöker och vilka krav som gäller.

Hur ska man få körkortstillstånd för Grupp 1?

  • Övningsköra med tungt släp För att få övningsköra med personbil eller lätt lastbil med tungt släp ska du ha ett körkortstillstånd för grupp 1 och du ska ha fyllt 18 år. Du kan snabbt och enkelt ansöka om att körkortstillstånd via tjänsten Ansök om körkortstillstånd (grupp 1).

Relaterade inlägg: