Vilka färger har man inte ha på bröllop?

Innehållsförteckning

Vilka färger har man inte ha på bröllop?

Vilka färger har man inte ha på bröllop?

Färgreglerna för en klänning till bröllop? Du ska inte använda dig av för mycket vitt i din bröllopsklädsel. Det är brudens färg och det anses som icke respektfullt att ta över showen från bruden. Rött är också syndens färg för ett bröllop.

Vad betyder vit brudklänning?

Vitt står för oskuld; redan under antiken skulle bruden bära vitt, men sedermera bar bruden blott den finaste klänning hon ägde, oftast folkdräkten. Om brudklänningen var ny syddes den till bröllopet, och användes sedan som festplagg.

Vilka färger får man ha på ett bröllop?

På ett bröllop så är det bara bruden som får ha på sig helvitt. Om det inte är så att brudparet har bett gästerna om det. – Att däremot ha en vit överdel och en färgad kjol går alldeles utmärkt.

Kan man ha vit kostym på bröllop?

När du inte är säker, kolla med brudgummen eller bruden, eller andra som ska gå på bröllopet. Om alla bär ljusa kostymer – för ett sommarbröllop, kanske – då är en vit kostym bra. Det går oftast bra med en grå kostym och matchande accessoarer.

Vad betyder brudklänning?

Brudklänning är en klänning som uteslutande används i samband med bröllop eller vigsel. ... Det anses dock inte vara ett etikettsbrott att välja en klänning i en helt annan färg och även klänningar med inslag av blått, rött och svart förekommer.

När blev brudklänningar vita?

Den vita brudklänningen blev åtråvärd för alla samhällsklasser. För brudar som hade råd med vitt (och som gifte sig för första gången) blev den snart en självklarhet och på 1920-talet hade vitt slagit igenom hos allmänheten.

Relaterade inlägg: