Hur mycket kostar det att plugga till tandläkare?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att plugga till tandläkare?

Hur mycket kostar det att plugga till tandläkare?

Du som är svensk medborgare studerar kostnadsfritt på högskola i Sverige (förutom de kostnader som kan komma med kurslitteratur). Om du vill veta studieavgifterna för utländska medborgare kan du se det på högskolornas egna webbplatser. Tandläkarutbildningen omfattar 300 poäng vilket är det samma som fem år.

Hur mycket meritpoäng behöver man för att bli tandläkare?

Utbildningen tar 5 år. Om man har 22,5 poäng som är max betyder det att man har A i alla ämnen plus högsta meritpoäng som är 2,5. Så som du förstår så är det höga betyg i alla ämnen i som gäller om man vill bli tandläkare oavsett var man vill studera. för att öka dina chanser att komma in kan du skriva högskoleprovet.

Varför jag vill bli tandläkare?

Om du trivs med att arbeta med människor, kan tandläkaryrket vara ett yrkesval för dig! Att vara tandläkare är ett varierat och skapande arbete med mycket patientkontakt. Som tandläkare är ett intresse för människor och god känsla för service och kvalitet viktiga egenskaper.

Hur många år tar det för att bli tandläkare?

Tandläkarutbildningen omfattar fem års heltidsstudier på universitetsnivå. Efter slutförd utbildning ansöker du om legitimation hos Socialstyrelsen vilket krävs för att få arbeta som tandläkare. Efter legitimation och två års kliniskt arbete har du möjlighet att utbilda dig till specialist.

Är det roligt att bli tandläkare?

Att vara tandläkare är både meningsfullt och roligt. Man är lite av en hantverkare i liten skala. Det blir många möten varje dag vilket är trevligt men även krävande ibland. Det roligaste med yrket är hur utvecklande och brett det är.

Relaterade inlägg: