Vad finns det för IT utbildningar?

Innehållsförteckning

Vad finns det för IT utbildningar?

Vad finns det för IT utbildningar?

Det finns många ingångar till IT-branschen och flera nivåer på utbildningarna att välja mellan – allt från universitetsutbildningar och högskoleutbildningar till YH-utbildningar. Du kan också studera kurser inom IT på komvux.

Vilken är den bästa IT utbildningen?

Två bra IT utbildningar på kandidatnivå är Datavetenskapligt program och Systemvetenskap, som ger dig rätt kompetens för att få ett bra jobb inom IT. En annan universitetsutbildning som ger dig bra förutsättningar för arbetslivet är Software Engineering and Management som finns både som kandidat- och masterutbildning.

Vad gör en IT analytiker?

I rollen som analytiker jobbar du med att analysera data. På grund av den otroligt snabba digitala utvecklingen så sitter företag och organisationer på enorma mängder data, även kallad Big data. ... Genom att titta på historisk data kan man helt enkelt dra slutsatser om framtiden.

Vad gör en IT-säkerhet?

När man arbetar med IT-säkerhet förebygger, upptäcker och åtgärdar man tekniska problem. I rollen är det viktigt med förståelse för både hård- och mjukvara, det vill säga både maskinerna och programmen. En annan del av arbetsuppgifterna är att sätta sig in i verksamheten för att i tid veta vilka risker som finns.

Är det svårt att bli IT arkitekt?

Ett bra val av gymnasieprogram är därför att läsa ett högskoleförberedande program som till exempel Naturvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet. För de olika arkitektrollerna krävs som regel stor erfarenhet av IT-arbete av olika slag samt en kunskap om det aktuella företaget eller organisationen de arbetar på.

Relaterade inlägg: