Hur lång är en vessla?

Innehållsförteckning

Hur lång är en vessla?

Hur lång är en vessla?

5.1 – 9.8 in. 4.5 – 8 in. Least weasel/Length

Är en vessla?

Vessla (Mustela nivalis) är en art i familjen mårddjur. Artepitet nivalis i det vetenskapliga namnet är bildat av det latinska ordet för snöig eller snövit.

Hur bor en vessla?

De är mycket rörliga och kan vara aktiva på både dagen och natten. De bor oftast i ett bo som de har tagit över från ett annat djur och de flyttar ofta. Deras största fiender är ugglor och rovfåglar, så därför är de bra på att gömma sig. Vesslor lever i skogar med glesa träd eller på prärien och i halvöknar.

Är vesslor snabba?

Denna vessla är en snabb och smart jägare. Med sin smala kropp kommer den även in i bon av mindre bytesdjur. Djuret jagar huvudsaklig på marken och har bara en mindre utvecklad förmåga att klättra.

Hur gamla blir vesslor?

En vild vessla blir maximalt tre år men i fångenskap kan de bli upp till 10 år. I en engelsk studie fann man att mortaliteten var 63 % det första året och 96 % det andra. Bara en av 80-90 ungar blir äldre än 2 år.

Kan man ha en vessla som husdjur?

Följ dessa skötselråd för iller så bör du få en iller som uppför sig trevligt. ... En iller trivs ofta mycket bra i sällskap med andra illrar, och även tillsammans med hund och katt. Det kan däremot bli problem att ha iller kombinerat med fågel, kaniner, små gnagare eller reptiler.

Hur lever vesslan på vintern?

Snövesslan kännetecknas av att vinterpälsen ofta är helvit, dock har enstaka individer mer eller mindre rester kvar av den mörka sommarpälsen. På sommaren är gränsen mellan den vita undersidan och bruna ovansidan nästan rak och tassarna är ofta vita på ovansidan.

Hur gammal kan en vessla bli?

En iller blir vanligen ca 7 år gammal. Enstaka individer kan nå 10-12 års ålder.

Kan vesslor simma?

Den är en skicklig klättrare och simmar bra. Födan består i stor utsträckning av möss och sorkar, men den äter också säd, bär och och fågelägg.

Relaterade inlägg: